Home / Algemeen / Hoog water verwacht in Olst-Wijhe; gemeente treft maatregelen

Hoog water verwacht in Olst-Wijhe; gemeente treft maatregelen

WIJHE – Op basis van de voorspellingen van Rijkswaterstaat verwacht de gemeente Olst-Wijhe eind deze week, begin volgende week, hoge waterstanden van de IJssel. Een bijzondere situatie voor deze tijd van het jaar. De gemeente is alert op het stijgende rivierwater en treft maatregelen.

Op het moment dat de stand van het IJsselwater nagenoeg gelijk is aan de Loswal, sluit de havenmeester de Loswal af met hekken.
De camperplaatsen zijn dan ook niet meer bereikbaar. Dit is nodig omdat het IJsselwater over een deel van de Loswal gaat stromen. Daardoor is niet meer te zien waar de Loswal overgaat in de IJssel. Bovendien is er een sterke stroming.
De gemeente heeft inmiddels uit voorzorg de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) die op de Loswal in Wijhe staat, verwijderd, zodat die de doorstroming van het water niet belemmert. Op basis van de huidige voorspellingen verwacht de gemeente dat de veerdienst naar Fortmond niet ingezet hoeft te worden.
Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstand op maandag 19 juli het hoogste punt bereikt bij Lobith. Dat betekent dat drie dagen later de hoogste waterstand bij Olst-Wijhe is.

Kijk op www.wijheseveer.nl en www.olsterveer.nl of de veren volgens de normale dienstregeling in vaart zijn.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.