Hellendoorn Rally dit jaar alleen op zaterdag

HELLENDOORN – De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally gaat ervoor. Op zaterdag 18 september wordt de rally in aangepaste vorm, in één dag tijd, verreden. Dit in verband met de coronapandemie, de invloed hiervan op de kampioenschapskalender en de (financiële) onzekerheid rondom het organiseren van evenementen. Het vrijdagprogramma vervalt dus, maar dat maakt de organisatie goed met een volle dag rally en volgens eigen zeggen ‘een knaller van een proef’.

Het gaat om een proef van maar liefst 29,9 kilometer rond Hellendoorn. Volgens de organisatie de langste proef die ooit werd gereden in een Nederlandse rally. Tot eind jaren negentig stond ook al een extra lange proef rond Hellendoorn op het programma en volgens de organisatie was dat destijds een groot succes. “Daarmee is het unieke van de twaalf uren van Hellendoorn uit vroegere tijden eenmalig terug.”
“Wij verwachten de deelnemers zodanig uitdaging te kunnen bieden dat ze de Eurol Hellendoorn Rally dit jaar niet willen missen”, vertelt Theo Engels, voorzitter van de Eurol Hellendoorn Rally. “Wij hopen ook dat de coronamaatregelen dusdanig versoepeld blijven dat ook het publiek goed kan meegenieten van de grootste rally van Nederland.”

Gratis

Het servicepark op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal krijgt een andere opzet. Waar in 2019 de deelnemers nog behoorlijk verspreid stonden opgesteld, wordt dat nu veel compacter gemaakt. Ook zorgt de organisatie van de rally daar voor een speciaal centrum in het teken van de rallysport, waar gedurende de dag van alles te zien en te beleven is voor het publiek. Verder zijn alle proeven dit jaar gratis toegankelijk. Er hoeft ook geen informatiepakket gekocht te worden voor de proevenkaart want alle informatie is gratis te vinden op staging2.eurolhellendoornrally.com. De toegang tot het servicepark is overigens niet gratis. Start en finish is weer terug op de vertrouwde plek: de Dorpsstraat in Hellendoorn.
De coronapandemie zorgde voor veel onzekerheid aangaande de financiering. Het bestuur is daarom blij dat Eurol BV wederom als hoofdsponsor zijn naam aan de Hellendoorn Rally wil verbinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.