Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking voor een bijdrage in schoolkosten. Leergeld Salland biedt gezinnen met een laag inkomen diverse voorzieningen. Het kan gaan om een schooltas, kledingcheque, fiets, laptop, schoolspullen, een bijdrage voor een sportabonnement bij een lokale sportclub of een bijdrage voor culturele of muzikale activiteiten.

“Corona heeft ook veel impact op gezinnen in onze gemeente”, vertelt Carola Beumer van Leergeld Salland. “Het was (en is) een lastige tijd voor mensen die bijvoorbeeld werken in de horeca, toerisme, zzp’ers en voor lokale winkeliers. Er zijn steeds meer gezinnen waarvan het inkomen is gedaald tot (vlak boven) het bijstandsniveau. Ook deze families willen wij een steuntje in de rug geven.”
De gemeente Raalte zorgt voor een financiële bijdrage. Daarnaast zijn er ook diverse lokale zakelijke en particuliere sponsoren die Leergeld Salland een warm hart toedragen. Om gezinnen goed te kunnen helpen, werken zij nauw samen met scholen, lokale sport- en muziekverenigingen en lokale ondernemers.
“Een goedgevulde schooltas lijkt zoiets normaals. Niet voor kinderen die in gezinnen met beperkte financiële middelen leven en aan het einde van de basisschool de overstap naar het voortgezet onderwijs maken”, aldus Carola. “Sinds een aantal jaren zorgen wij er samen met ondernemers zoals Schulten Lederwaren voor, dat juist deze kinderen ook met een mooie schooltas op de eerste schooldag verschijnen.” Aankomende brugklassers ontvangen dit schooljaar vanuit het sponsorgeld een waardebon, waarmee ze zelf een mooie en goede school(rug)tas met laptopvak kunnen uitzoeken bij Schulten Lederwaren.

In aanmerking komen

Gezinnen uit gemeente Raalte met schoolgaande kinderen tussen de 0 en18 jaar die het minder breed hebben (besteedbaar inkomen van maximaal 130 procent van het bijstandsniveau) komen in aanmerking voor een bijdrage. Meer informatie is te vinden op staging2.leergeld.nl/salland/. Via die site kan men ook geld overmaken om de activiteiten van Leergeld Salland te ondersteunen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.