Geen Pompdagen, wel Heinoos Weide Festival

HEINO – Geen traditionele Pompdagen dit jaar in Heino, maar wel een alternatief. Stichting Heija en vier horecapartijen hebben de handen ineen geslagen en tekenen voor de organisatie van het Heinoos Weide Festival. Dat vindt van woensdag 18 tot en met zondag 22 augustus plaats op de kerkweide tegenover Slagerij Mekers. Het belooft een festival voor een breed publiek te worden met diverse terrassen, podia, live muziek, kinderentertainment en zelfs een kermis.

“Behoefte aan samenzijn is er bij iedereen wel nadat we anderhalf jaar in beperkte mate elkaar mochten ontmoeten. Daarom vonden wij het fijn om met inachtneming van de coronamaatregelen een alternatief te bieden”, aldus Gerben Korte, voorzitter van de Pompdagen. Om het festival mogelijk te maken is flink geschakeld met de gemeente Raalte om zowel de regelgeving goed toe te passen alsook de vergunning versneld aan te vragen. “Samenwerking is dan essentieel en daarin vonden we ook snel aansluiting bij de horeca partijen Bij Ne9eN, Buuffies, Marktzicht en Grand Café de B.”
“We zochten een centrale plek dichtbij het centrum én waar we met een afgesloten terrein konden werken om de toegang te reguleren. En die is gevonden in het weiland op de kruising van Statenweg/Stationsweg tegenover Slagerij Mekers”, aldus Maikel van Grandcafé de B. “Ook dankbaar zijn wij de Nicolaaskerk voor het beschikbaar stellen van deze kerkweide! We zijn druk bezig om alle materialen te bestellen, het programma vorm te geven en de bardiensten rond te krijgen, maar we bruisen van energie om er een geweldig festival van te maken!’
Al vele vrijwilligers hebben hun medewerking toegezegd. Daarnaast worden de bars mede bemand door medewerkers van de deelnemende horeca.

Foto: Maikel, Henk en ervoor Marlinde namens Horeca Heino en rechts Bernard en Joke proostend (Stichting Heija) voor de kerkweide.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.