Fietsroute langs ‘de mooiste kiekjes’

WIERDEN – Cultureel genieten en ontspannen fietsen, deze combinatie is in de hele maand augustus mogelijk in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. Stichting De Welle en heeft een fietstocht uitgezet langs een expositie, waarbij de veertien winnende foto’s van ‘Het mooiste kiekje’ in de buitenlucht ten toon worden gesteld.

Afgelopen winter werden alle inwoners van de beide gemeenten uitgedaagd hun mooiste kiekjes aan te leveren over verschillende thema’s. Een oproep waar massaal gehoor aan werd gegeven. Uit alle inzendingen werden een top negen en vijf runner-ups aangewezen. Dankzij het Cogas Cultuurfonds en het Oranje Fonds heeft De Welle een expositie in de buitenlucht kunnen realiseren. Alle foto’s zijn geplaatst op privégrond met toestemming van de eigenaren. In een begeleidend routeboekje staat een inleidende tekst van de fotograaf.
De route heeft een lengte van 55 kilometer en leidt langs alle foto’s, prachtige natuur, voldoende bankjes en picknickplekken, het pondje van Zuna en meerdere rust- en horecapunten (voor een versnapering, het opladen van de fiets of sanitaire stop). Op de route zijn meerdere parkeerplekken, zodat de route makkelijk opgedeeld kan worden, mocht deze te lang zijn om in een keer te fietsen. Vanaf donderdag 29 juli is het routeboekje gratis af te halen bij de kantoren van De Welle in Nijverdal en Wierden (tussen 9.00 en 12.30 uur). Andere afhaalpunten zullen via de website gecommuniceerd worden. De route kan ook gedownload worden.

staging2.stichtingdewelle.nl/fietsroute-expositie/.

Foto: Bert Bronsvoort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.