Extra vaccins beschikbaar in IJsselland

ZWOLLE – Vanaf vandaag kan de GGD in de regio IJsselland extra veel mensen vaccineren met BioNTech/Pfizer. Met het oog op de vroege vakantieperiode in de regio Noord heeft de GGD meer vaccins kunnen krijgen. Deze vaccins worden verdeeld over de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle.

De extra vaccins BioNTech/Pfizer zijn niet beschikbaar voor de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen. Reden is de sluiting van deze twee locaties in augustus waardoor je daar niet meer terecht kunt voor twee vaccinaties.
Nog niet tegen corona gevaccineerd en bijvoorbeeld binnenkort op vakantie; dan is het mogelijk om direct een prikafspraak te maken. “Zodat je in elk geval met één prik tegen het coronavirus op vakantie kunt gaan. De andere prik krijg je dan voor je weer aan het werk of naar school gaat”, zo meldt de GGD.
Een afspraak maken kan online met de DigiD via staging2.coronavaccinatie-afspraak.nl. Lukt het niet om online de prikken om de vakantie heen te plannen? Bel dan naar 0800 – 7070 (zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur). Wel is hiervoor het BSN (burgerservicenummer) nodig. De telefonist denkt dan mee.
“Er melden zich veel jongeren aan voor een coronavaccinatie”, zo laat de GGD weten. “De afsprakenslots lopen snel vol. Daarom zijn we als GGD IJsselland blij dat we meer Pfizer-vaccins konden krijgen, ook voor jongeren, zodat je gewoon op vakantie kunt.”
Stafarts Jeugdgezondheidszorg en vaccineren Margot Baardse: “Om jongeren te helpen, mag de afsprakenlijn van het RIVM iets meer of minder tijd plannen tussen de twee coronavaccinaties in. Zo kunnen zoveel mogelijk jongeren beschermd van de zomer genieten.”

De leeftijdsgroep 12 tot 17 jaar kan alleen een afspraak maken voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Ben je ouder? Dan kun je natuurlijk ook je vaccinatieafspraken maken. Dit kan alleen via de landelijke kanalen. Jongeren van 14 jaar en ouder zijn verplicht een identificatiebewijs mee te brengen. Jonger dan 14? Zorg dan dat je je BSN-nummer bij je hebt. Wil je graag dat je vader of moeder meegaat? Dat mag maar het hoeft niet.
Zie verder staging2.wijsopreis.nl, staging2.coronacheck.nl of de coronavaccinatiepagina van GGD IJsselland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.