‘Deelnemers Dorpsquiz Raalte moeten constant alert zijn’

RAALTE – De teleurstelling van de afgelasting van vorig jaar is inmiddels verwerkt. De organisatie van de Dorpsquiz Raalte is weer gestart met de voorbereidingen voor de tweede editie op zaterdagavond 18 december. “De deelnemende teams kunnen weer overal en op elk moment iets tegenkomen van ons”, vertelt Esther Schulten van de organisatie.

Zo’n kleine 150 teams zullen die zaterdag in actie moeten komen. Vorig jaar, na de zeer geslaagde eerste editie van 2019, zou het aantal deelnemende teams uitgebreid worden naar honderd. Door een technisch probleempje op de site bij de inschrijving op 1 april leken er tientallen teams even buiten de boot te vallen. De organisatie streek met de handen over het hart en schreef iedereen, een kleine 150 teams dus, in.
De afgelaste editie 2020 zou als thema ’75 jaar bevrijding’ hebben. “Gelukkig zie je dit jaar overal het aangepaste thema 76 jaar bevrijding terug. We kunnen dat thema dus blijven gebruiken. Natuurlijk zijn sommige vragen van vorig jaar niet meer bruikbaar, maar anderen gelukkig wel. Op dit moment zijn we druk bezig met het maken en inventariseren van nieuwe vragen. Na de zomer gaan we aan de slag met het maken van de dikke boekwerken met vragen die de teams 18 december uitgereikt krijgen.”
De organisatie van de Dorpsquiz Raalte is iets uitgebreid. De jonge Annelie Oosterwechel, zij studeerde communicatie aan Windesheim, is nieuw en zal zich vooral richten op de communicatie. “Zij heeft onder meer ervaring bij de Zwarte Cross, Concert at Sea en Stöppelhaene in verschillende rollen. We zijn erg blij met haar komst, dat maakt de samenstelling qua leeftijd van de organisatie wat evenwichtiger. Dat is natuurlijk ook de opzet van de Dorpsquiz Raalte; we willen er voor jong en oud zijn.”
In onder meer deze krant en ook op andere plekken in Raalte zullen weer geregeld hints en aanwijzingen opduiken. “De deelnemers zullen dus constant alert moeten blijven. Dat geldt straks bijvoorbeeld ook voor Stöppelhaene, al is nu nog niet helemaal bekend hoe dat er precies zal gaan uitzien.”
Meer info: staging2.dorpsquizraalte.nl.

Foto: De organisatie van de Dorpsquiz Raalte heeft er weer zin in. Met vlnr: Pieter Nijland, Nardy Nijland, Esther Schulten, Rosa van Oldeniel, Annelie Oosterwechel en Sjaak Legebeke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.