Coronavoorstelling van Stichting Passie Producties in première

DEVENTER – Op vrijdag 2 juli gaat de nieuwe muziek- en dansvoorstelling ‘Heb even lief’ in première. Niet fysiek echter, de voorstelling, die is gemaakt door Stichting Passie Producties, ook verantwoordelijk voor The Passion Deventer in 2016 en Passion Stories 2017, is eerder opgenomen in en om Nieuw Sion in Diepenveen (met ook beelden van het Deventer Ziekenhuis). De productie is bedoeld om mensen een hart onder de riem te steken in en na coronatijd,

De voorstelling wordt 2 juli om 19.00 uur uitgezonden via Salland 1, Ziggo-kanaal 40 en KPN-kanaal 1391. Daarna kan ‘Heb even lief’ ook bekeken worden via de website van Salland 1 en de online kanalen van Stichting Passie Producties. Aan de productie werd ook meegewerkt door dansgroep SVS uit Schalkhaar, Yosina Roemajauw (winnares The Voice Kids 2018) en haar vader Decky uit Olst, pianist Johannes Dijkstra uit Zwolle en harpiste Guusta Zuurbier uit Olst. Het geheel is gefilmd en gemonteerd door Geowings uit Deventer met licht en geluid van Fraizle uit Deventer.
“De insteek is grotendeels hetzelfde als met de vorige producties, namelijk mensen verbinden, raken en inspireren en een moment stil laten staan bij henzelf en de samenleving”, vertelt Judith de Rijk, voorzitter van Stichting Passie Producties. “Mensen die het moeilijk hebben en mensen die een dierbare hebben verloren. Patiënten en familie of nabestaanden. Voor alle leeftijden, ook jongeren, die in welke vorm dan ook getroffen zijn door de coronacrisis. En natuurlijk voor het zorgpersoneel en hulpverleners die zich enorm hebben ingezet in de afgelopen hectische periode.”
Het nieuwe verhaal bevat herkenbare thema’s over zelfbeeld, liefde, verlies, troost en hoop. “Het laat dus de verschillende kanten van het leven zien, de impact van corona en we willen graag meegeven: Heb het leven lief, koester het én elkaar!’’, vertelt Angela van den Berg, bestuurslid van Stichting Passie Producties.

Troostplekken

De film zal op verschillende data gedraaid worden op zogenaamde ‘troostplekken’ in Deventer en Salland. Mensen worden uitgenodigd om samen de voorstelling te kijken en na te praten met elkaar of met een aanwezige professional. Ook kan men een kaarsje branden of een wens voor een dierbare achterlaten: op 3 en 4 juli om 16.00 uur in stilte- en bezinningscentrum en voormalige synagoge in Raalte en in de Nicolaaskerk in Wijhe en een aantal weekenden daarna in de Koningskerk in Deventer en klooster Sion in Diepenveen. Aanmelding via staging2.stichtingpassieproducties.nl. Daar zijn alle locaties en datums te zien. Het aantal plaatsen is beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.