Coronavaccinatie zonder afspraak: naast Janssen nu ook mRNA

ZWOLLE – Na enkele dagen zonder afspraak te vaccineren met het Janssen-vaccin, biedt GGD IJsselland vanaf donderdag 22 juli ook mRNA-vaccinaties zonder afspraak aan. Eerst alleen in Dalfsen en Zwolle, waar de pilot prikken zonder afspraak al enkele dagen loopt. Iedereen die geboren is voor 1 juli 2009 en nog niet helemaal gevaccineerd is, is welkom om binnen te lopen.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor je eerste vaccinatie met een mRNA-vaccin (geen keuze tussen BioNTech/Pfizer of Moderna, twee prikken nodig) of het vaccin van Janssen (één prik nodig). De Trefkoele in Dalfsen is hiertoe dagelijks geopend van 9.00 tot 15.30 uur en de IJsselhallen in Zwolle dagelijks van 8.00 tot 18.30 uur. Let op: kies je voor een mRNA-vaccinatie in Dalfsen? Dan krijg je je tweede vaccinatie op een andere locatie. Bijvoorbeeld in Deventer, Hardenberg of Zwolle. Reden is dat de locatie in Dalfsen na 8 augustus dicht is.
Projectleider Sebastiaan van Buuren: “We kunnen deze pilot nu doen, omdat er voldoende vaccins beschikbaar zijn. We hopen op deze manier mensen snel te helpen die op vakantie willen en hun afspraak nog niet hebben gemaakt. Je kunt gewoon binnenlopen als het jou uitkomt. Tegelijk willen we zoveel mogelijk mensen vaccineren en op deze manier voorkomen dat mensen ernstig ziek worden door een besmetting met het coronavirus. Zeker nu de Delta-variant van het virus zo rondgaat. We hebben enthousiaste medewerkers klaar zitten. We hopen dat veel mensen hun vaccinatie komen halen.”

Langzaam

GGD IJsselland vaccineert al als pilot zonder afspraak in Dalfsen en Zwolle, maar eerder dus alleen nog met het Janssen-vaccin. De opkomst groeit langzaam, maar is nog niet heel hoog: ongeveer zeventig per dag. De verwachting is dat de animo toeneemt met de optie zonder afspraak een eerste vaccinatie met een mRNA-vaccin te halen. Van Buuren: “Als deze manier van werken goed loopt, willen we dit ook op onze andere locaties gaan doen. Houd hiervoor onze website in de gaten.”
Neem wel een identiteitsbewijs mee. Daarnaast is het handig als je de ingevulde gezondheidsverklaring meebrengt (deze vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen en op de website van GGD IJsselland). De GGD zorgt ter plekke voor de registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan.
GGD IJsselland weet niet hoeveel mensen van de vrije inloop gebruik willen maken. Houd dus rekening met enige wachttijd én de eventuele boodschap dat de vaccins voor die dag op zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.