Concerten van Taste of Ruby en Nodox in Koepel Nering Bögel

DEVENTER – Op 1 en 8 augustus vinden twee zondagmiddagconcerten plaats in de Koepel Nering Bögel op het Worpplantsoen in Deventer. Dat gebeurt coronaproof. Er wordt gezorgd voor voldoende zitplaatsen. Op 1 augustus treedt Taste of Ruby (smooth jazz en soft pop) op; op 8 augustus volgt de band Nodox (akoestische versies van nummers uit de sixties en seventies). De concerten duren telkens van 14.30 tot 16.30 uur. De entree is beide keren gratis.

De drie muzikanten van Taste of Ruby brengen niet alledaagse covers in eigen arrangementen. Het repertoire bevat nummers van onder andere Madeleine Peyroux, Melody Gardot, Lhasa de Sela en David Bowie. Bassist Nels Busch speelde ooit in de band Elevator en was vanaf 1979 bassist van de Frank Boeijen Groep. Na het uiteenvallen van die groep speelde Nels blues, jazz en wereldmuziek in uiteenlopende bands. In 2017 vormde hij samen met Gaby en René Taste Of Ruby. Gaby Haerkens (zang) werkte jarenlang als allround zangeres bij diverse artiestenbureaus en ontwikkelde al snel liefde voor de jazzmuziek. René Bogers (gitaar) speelde onder meer bij Philip Kroonenberg en Mark Anthony. Met de laatste deed hij een theatertour met het Metropole Orkest. Via een optreden op Lowlands ontmoette hij Nels, met wie direct een muzikale klik ontstond.
De band Nodox speelt vooral covers uit de sixties en seventies: blues, country, folk, rock-‘n-roll met een vleugje Jazz. De band is ontstaan uit twee andere bands: No-Time en de Maddox. Niet voor niets is de naam Nodox een samenvoeging van die twee bandnamen. Jos, Hans en Bert kennen elkaar al lange tijd via de wielerclub ETP. Na een aantal jaren van ‘we moeten eens samen wat gaan doen’ kwam het er in 2013 van. Peter kwam erbij als bassist. “We besloten akoestisch te gaan spelen”, zo vertellend de leden. “Gewoon thuis lekker samen muziek maken. Al gauw bleek het goed te klikken en besloten we af en toe op te gaan treden, zodat ook anderen een graantje van ons plezier kunnen meepikken. Sinds de zomer van 2020 is Victor de band komen versterken.”

Foto: Taste of Ruby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.