Collecte Stichting Hartekind in Heino

HEINO – Van 5 tot en met 10 juli vindt de landelijke Hartekind collecteweek plaats. Ook in Heino gaan vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Die vormen namelijk de grootste doodsoorzaak onder kinderen tot 15 jaar. Elk jaar overlijden 150 kinderen aan de gevolgen van hartproblemen. Stichting Hartekind zet zich al sinds 2008 in om dit getal omlaag te krijgen. Om uit die top 3 van meest voorkomende doodsoorzaken onder kinderen tot 15 jaar te komen, heeft Stichting Hartekind binnen 10 jaar 40 miljoen euro nodig. Geld wat de organisatie vooral in wetenschappelijk onderzoek steekt, omdat dit de overlevingskansen van hartekinderen aanzienlijk verbetert. Jaarlijks horen 1.500 ouders dat het hart van hun kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is een van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland. Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door die ouders van hartekinderen vanuit de Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.