Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de Deventer Sportploeg en de Sallandse Sportploeg in samenwerking met Special Olympics Nederland deze zomer op verschillende locaties in Deventer en Raalte bootcamps. De eerste zijn afgelopen week gestart. De sporters met een (verstandelijke) beperking krijgen les van ervaren, professionele trainers. En natuurlijk zijn er echte bootcampmaterialen.

Een unieke kans voor alle sporters om elkaar weer te ontmoeten, conditie op te bouwen en na de zomer fris en blessurevrij van start te gaan met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en misschien wel een plekje bij de Special Olympics in 2022 in Twente. Vanzelfsprekend neemt iedereen de geldende coronaregels in acht. “Het was een feest om ze weer te zien”, vertelt voorzitter Kees van Hoof. “Ze hebben elkaar zo ongelooflijk gemist. Wij zijn heel blij dat Special Olympics Nederland ons de financiële middelen verschaft om deze bootcamps te organiseren. Wij hebben natuurlijk goede trainers, die de sporters ook goed kennen. Iedereen heeft er heel veel zin in!”
Niet alleen het feit dat de sporters elkaar zo lang niet hebben kunnen ontmoeten is een belangrijk item voor de bootcamps. Van Hoof: “Ik maak me ook wel degelijk zorgen over de conditie. De meesten hebben echt heel weinig aan sport gedaan en dus is het nu extra fijn dat ze deze zomer al aan hun conditie kunnen werken. Dan staan ze straks echt fris en fit aan de start van het nieuwe seizoen!”
Er is nog plek voor meer sporters. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij een van de bootcamps. Dat kan op dinsdag bij Ulebelt (18.00-19.00 uur) en Keizerslanden (19.30-20.30 uur) in Deventer en op donderdag bij Tijenraan in Raalte (19.30-20.30 uur) en RDC in Deventer (19.30-20.30 uur). Voor meer informatie en/of aanmelding mail naar: maritscheers@deventersportploeg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.