Home / Algemeen / Boerenkrachtroute Salland gelanceerd

Boerenkrachtroute Salland gelanceerd

REGIO – Salland Boert en Eet Bewust, Toeristisch Platform Raalte en Salland Marketing lanceren een nieuwe fietsroute onder de naam ‘Boerenkracht route’. De fietsroute, onderdeel van het leaderproject De Slinger van Salland, is 66 kilometer lang en neemt de fietser mee langs bijzondere en gastvrije agro (toeristische) bedrijven in Luttenberg-Raalte-Heeten.

“We willen toeristen maar ook de Sallander verrassen, waardoor ze hopelijk net zo verslingerd raken aan het Sallandse boerenleven als wij!”, aldus de initiatiefnemers.
De Boerenkracht route, tot stand gekomen met een impuls van de gemeente Raalte, loopt via het knooppuntennetwerk en is op verschillende manieren te beleven. Zo kan de fietser op elk gewenst knooppunt of bij elke ondernemer op de route starten. Voor extra beleving zijn er verschillende Boerenkracht arrangementen en spelelementen samengesteld, onder andere bij De Maathoeve in Heeten, Klompenatelier Dijkman en Museum de Laarman in Luttenberg. Ook zijn er overnachtingstips op de route geselecteerd.
Van de route is een flyer gemaakt, die gratis verkrijgbaar is bij deelnemende bedrijven. Alle info over de route is terug te vinden op www.slingervansalland.nl en www.sallandboerteneetbewust.nl.

Fietsslingers

In de loop van 2021 worden nog drie nieuwe slingers van Salland gepresenteerd, waardoor de fietser ruim 250 km kan slingeren door Salland en via elke slinger weer een ander verhaal ontdekt. De slingers worden fysiek uitgebracht in een routeflyer. De eerste vier slingers zijn te vinden op www.slingervansalland.nl.

Foto: Peter de Graaf (deelnemer SBEB en vertegenwoordiger Toeristisch Platform Raalte), Paul Kruiper (Routenetwerken Salland) en Tamara Toering (Salland Marketing) tonen de Boerenkrachtflyer.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.