Blokje om van FTC Heikera

HEINO – Na meer dan een jaar zonder toertochten, houdt fietstoerclub Heikera uit Heino op zondag 18 juli weer de Blokje Om. Er zijn routes uitgezet van 40 km, 60 km en 100 km. Start en finish is traditioneel bij Restaurant Zalen De Veldhoek in Heino.

Alle coronamaatregelen worden uiteraard in acht genomen en de deelnemers zelf worden geacht hier zelf ook gedurende de toertochten hun eigen verantwoordelijkheid in te nemen. Voorinschrijving is niet vereist, maar wordt wel op prijs gesteld. De deelnemers aan de 100 km kunnen starten tussen 8.00 en 12.00 uur; liefhebbers voor de 40 en de 60 km kunnen de weg op tussen 9.00 en 12.00 uur. Alle routes zijn bepijld. Voor navigatiesystemen zijn gpx-bestanden beschikbaar op staging2.heikera.nl. De deelnamekosten bedragen 8 euro (6 euro voor NTFU-leden). Dat is inclusief een consumptie en een kleine versnapering na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen.
De 40 km-route is geschikt voor alle leeftijden en alle soorten fietsen. Deze route voert in de richting van Wijthmen, Berkum en Hoonhorst. De route bevat rustige wegen en veel afwisseling tussen uitzicht en bebossing. De 60 km-route volgt die van de 40 km. Na Berkum over het fietspad langs de Vecht naar de stuw. Vlak voor Dalfsen gaat het naar het noorden. Halverwege is er een pauze aan de Hessenweg. Dan, met een grote bocht rond Dalfsen, fietsen de deelnemers op enige afstand van de Vecht richting Vilsteren, Dalfsen, speeltuin Madrid en weer terug. De 100 km-route biedt voor de liefhebbers van snelheid en/of langere afstanden voldoende afwisseling. De eerste 30 km verkent men de route voor de later vertrekkende 30- en 40 km-fietsers. De weg voert verder noordelijk van Dalfsen naar Balkbrug, De Wijk en IJhorst. Ook deze route sluit bij de stuw van Vilsteren aan bij de 40 en 60-km routes.
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Volvo Nieuwenhuijse. Voor meer info bel Leon Leferink (toerleider): 06 – 153 29 417.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.