Bijna groen licht voor sportschool in Sallandse Poort

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met de bouw van een sportschool van ProFit Gym op de locatie Vrieswijk 3b in de Sallandse Poort (langs de N348 bij Kruispunt Bos). De plannen hebben ter inzage gelegen en hoewel er twee zienswijzen zijn ingediend, ziet het college verder geen problemen. Daarmee is de kogel bijna door de kerk. De bezwaarmakers kunnen nog wel naar de rechter stappen. Die termijn duurt nog tot donderdag 5 augustus.

Het college heeft toestemming gegeven om voor de plannen af te wijken van het bestemmingsplan. Het gebruik van de locatie als sportschool past volgens het college dan wel niet in de (eerder geldende) kantoorbestemming, maar wel in de functieverbreding die de gemeente eerder in de Sallandse Poort heeft mogelijk gemaakt (denk aan de polikliniek van het Deventer Ziekenhuis en Fysiotherapie Salland).
De twee zienswijzen hadden volgens het college vooral betrekking op het ontbreken van voldoende parkeergelegenheid, maar leidden dus niet tot een andere belangenafweging. De parkeersituatie zorgde ook in het aanlooptraject al voor enige discussie. ProFit Gym richt nu op het eigen terrein 25 parkeerplaatsen in. Mochten er nog meer auto’s komen (op basis van onderzoek wordt verwacht dat het er hooguit tien zijn), dan is daarvoor volgens het college genoeg ruimte in de Sallandse Poort, waar meer dan honderd paarkeerplaatsen zijn. De bezoekerspiek van de sportschool ligt volgens het college namelijk op andere momenten dan die van de andere panden.
ProFit Gym heeft momenteel vestigingen in Zwolle, Dalfsen, Hardenberg en Ommen. Het is de bedoeling om in Raalte een sportschool van 1.100 vierkante meter neer te zetten. Daartoe heeft de keten inmiddels een kavel van dik 1.800 vierkante meter gekocht van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.