Bijna 43.000 euro voor ondersteuning culturele sector Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte trekt opnieuw de portemonnee om zeven culturele organisaties financieel te ondersteunen in deze coronatijd. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 43.000 euro.

Het geld is bestemd voor De Laarman in Luttenberg (dik 18.000 euro), Heino Vocaal (bijna 3.000 euro), de Pompedoers in Heino (2.500 euro), muziekvereniging Ons Genoegen in Heino (dik 4.000 euro), St. Caecilia in Heeten (zo’n 3.600 euro), Muzieknetwerk Salland (verdeeld over 2020 en 2021 dik 10.000 euro) en de Vereniging voor Heemkunde Omheining in Heino (zo’n 1.300 euro).
De gemeente heeft van het Rijk een budget gekregen om de cultuursector te ondersteunen. Raalte redt zich op dit moment nog met dat geld. “Omdat veel culturele instellingen grotendeels of helemaal draaien op vrijwilligers, valt de omvang van de ondersteuningsverzoeken relatief mee. Met name theaters en musea hebben het moeilijk, doordat ze een aantal maanden de deuren geheel moesten sluiten en daarbuiten slechts een beperkt aantal bezoekers mochten en mogen ontvangen. Daarnaast hebben ook koren, muziekverenigingen en een historische vereniging het moeilijk omdat ze inkomsten missen doordat ze langere tijd niet konden optreden en/of geen activiteiten konden organiseren.” Met de zeven nu gehonoreerde verzoeken komt het totaalaantal op achttien. Voor de Laarman, Heino Vocaal, Ons Genoegen, St. Caecilia Heeten en Omheining is dit de tweede keer dat ze geld krijgen. De gemeente verwacht ook over het derde kwartaal van dit jaar nog een ondersteuningsbijdrage van het Rijk. Op dit moment zit er in Raalte nog dik een ton voor ondersteuning van de culturele sector in de pot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.