Bijeenkomsten over klimaatbeleid van BurgerBelangen

RAALTE – Hoe gaat de gemeente Raalte de energiedoelstellingen halen zonder het buitengebied op te offeren. Dit is een van de kernvragen tijdens de twee bijeenkomsten (21 en 29 juli) van BurgerBelangen over het klimaatbeleid. “De gemeente Raalte heeft als ambitie om in 2030 100 GWh aan nieuwe energie op te wekken. Dat klinkt dapper maar wat betekent dat in de praktijk? Gaan we dan ons buitengebied volleggen met zonnepanelen, of zijn er andere mogelijkheden. We zetten de opties op een rij”, aldus de fractie. Op de eerste avond verzorgt Emil Goosen een inleiding over de vraag hoeveel energie er binnen de gemeente kan worden opgewekt zonder het landschap aan te tasten. Tevens gaat hij in op de vraag hoe ver de techniek op dit moment is om energie lokaal (in accu’s) op te slaan. Goosen is medeoprichter van AquaBattery, een innovatief bedrijf dat zich bezig houdt met de opslag van energie in batterijen op water en keukenzout. Beide avonden beginnen op 19.30 uur. Eindtijd: 21.30 uur. Voor meer informatie en opgave: fractie@burgerbelangenraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.