Home / Algemeen / Beweegdiploma voor bijna driehonderd basisschoolleerlingen gemeente Raalte

Beweegdiploma voor bijna driehonderd basisschoolleerlingen gemeente Raalte

RAALTE – Hinkelen, rollen, mikken en balanceren. Het afgelopen half jaar hebben bijna driehonderd leerlingen van groep 2 van een groot aantal basisscholen in de gemeente Raalte fanatiek geoefend met allerlei vormen van bewegen. Vorige week ontvingen zij hiervoor een Beweegdiploma.

De kleuters die het Beweegdiploma ontvingen, komen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en de Linderte uit Raalte, de Springplank en de Gouden Emmer uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten, Gerardus Majellaschool uit Broekland en St. Nicolaas uit Lierderholthuis.
In het afgelopen half jaar hebben de kinderen tijdens de gymlessen van de Raalter buurtsportcoaches vaardigheden zoals balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen geoefend. De lessen voor het Beweegdiploma maken onderdeel uit van de gymlessen van de buurtsportcoaches, omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar.

Foto: Ingrid Bijker (buurtsportcoach) en Henry Bronkhorst (directeur Sportbedrijf Raalte) reikten vorige week maandag het Beweegdiploma uit aan leerlingen van basisschool de Springplank in Heino.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.