Zomerconcerten van celliste Hanneke Rouw bij landgoederen

REGIO – Celliste Hanneke Rouw geeft in juli een aantal zomerconcerten op verschillende landgoederen in Overijssel en Gelderland. Daarbij doet ze ook deze regio aan. Zo is ze op vrijdag 2 juli te gast in de bloementuin aan de Luttekeweg 1 in Zwolle (19.00 en 20.30 uur); op zondag 4 en zondag 18 juli bij landgoed de Horte in Dalfsen (beide dagen om 14.30 en 16.00 uur) en op zondag 11 juli bij landgoed de Haere in Olst (ook weer om 14.30 en 16.00 uur).

Hanneke speelt Suite III in C major van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. Zij zijn bijvoorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en – de bekendste delen – als ringtone voor de mobiele telefoon.
Hanneke begon al op 8-jarige leeftijd met het bespelen van de cello. Ze studeerde aan de Luca School of Arts in Leuven. Vorig seizoen ging ze op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Russische pianistes Masha Galperina en Sofia Vasheruk.
Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Dit kan via landgoedconcert@gmail.com. Het concert duurt ongeveer een half uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro. Bij de concerten in de bloementuin en op landgoed de Horte dienen de bezoekers hun eigen (klap)stoel of kleedje mee te nemen.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de tijdelijke regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten.

Hanneke Rouw. Foto: Ronnie Sentamu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.