Wegmetdyslexie opent deuren in Heino

HEINO – Ron van der Horst en Corien Eijhuisen hebben op 1 juni hun eigen praktijk ‘Wegmetdyslexie’ geopend in Heino. Daar hebben ze een plek gevonden in het bedrijfsverzamelgebouw Paal5. De twee zien het als hun missie om van de gemeente Raalte de eerste dyslexieprobleemvrije gemeente van Nederland te maken.

Ron is meer dan dertig jaar werkzaam geweest als specialist in het ontdekken en benutten van onbewuste mogelijkheden met kinderen, volwassenen en bedrijven. Corien heeft 5,5 jaar gewerkt als orthopedagoog en dyslexietherapeut. Samen gingen de twee vier jaar geleden op zoek naar nieuwe mogelijkheden om kinderen met dyslexie effectiever te kunnen helpen. Samen creëerden ze in de afgelopen jaren een nieuwe werkwijze (‘Wegmetdyslexie’), waarmee ze in hun praktijk dyslexieproblemen effectiever en blijvend willen gaan oplossen. Iets wat tot nu toe nog niet mogelijk was.
“Vanuit mijn ervaring weet ik maar al te goed tot welke problemen dyslexie leidt”, vertelt Corien. “Neem alleen al de ingrijpende gevoelens van onzekerheid en teleurstelling bij het kind die de verdere persoonsvorming negatief beïnvloeden. Voor een kind is het een blijvend gevecht met zichzelf. Maar denk ook aan wat dat weer betekent voor de ouders en jeugdzorg-budgettekorten van gemeenten!”

Talenten

“Natuurlijk hebben kinderen met dyslexie ook talenten, maar dyslexieproblemen belemmeren in sterke mate de ontwikkeling van die talenten en de toekomstmogelijkheden van het kind”, vult Ron aan. “Daarbij leiden dyslexieproblemen ook tot schoolachterstand en vervroegde uitval, waar nu ook nog eens corona is bijgekomen.” Over de keuze voor Heino zegt hij: “Wij willen allebei iets betekenen voor de ander waaronder alle kinderen van hun dyslexieproblemen afhelpen. Maar dat kunnen wij niet alleen. Daarvoor heb je de hulp nodig van de betrokkenen en dan kom je gauw uit in een gemeente waar naoberschap nog volop leeft! En met Paal5 beschikken we over een bekende en centraal gelegen locatie waar je je kind met een gerust gevoel achter kunt laten.”

staging2.wegmetdyslexie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.