Home / Sallandcentraal / Weer wandelingen langs IJssellinie

Weer wandelingen langs IJssellinie

OLST – Stichting IJssellinie verzorgt inmiddels weer wandelingen langs de IJssellinie. Tijdens de ‘het geheim van de IJssel’-wandeling neemt een gids de bezoekers mee over het terrein en vertelt onderweg over de commandobunker, de hospitaalbunker, het inlaatwerk, de verschillende waterbouwkundige werken en de geschiedenis van de IJssellinie. De coronamaatregelen worden in acht genomen. Dat betekent onder andere dat het nog niet mogelijk is om de bunkers van binnen te bekijken. Daarvoor in de plaats wordt er bij de ingang van de hospitaalbunker een korte film vertoond over wat er in deze bunker en in de commandobunker te zien is. Deze wandeling kan van maandag tot en met zondag van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur gelopen worden (niet op feestdagen). De wandeling duurt ongeveer 75 minuten. De start is bij de Hospitaalbunker aan de Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. De kosten zijn 5 euro per persoon, kinderen van 3 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Kijk voor meer informatie en het boeken van een rondleiding op www.ijssellinie.nl.

Lees ook

Sallandse carnavalsoptochten naar de zomer?

Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, wil de kans zo groot mogelijk maken RAALTE – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.