Wedstrijd: ontwerp een vlag voor Salland

RAALTE – Een Sallandse vlag is er nog niet, maar is het hoog tijd dat die er komt. Dat vinden Salland Marketing en Doorpakken Salland. Samen houden de beide organisaties daarom een ontwerpwedstrijd. Iedereen kan meedoen en een vlag ontwerpen voor Salland. Dat kan digitaal, het mag getekend op papier, geschilderd en geknutseld.

Iedereen die een ontwerp indient wordt gevraagd een korte onderbouwing op te schrijven. “Wij willen graag weten welke kleuren en welke vormen onze regio symboliseren en hoe dat past in een vlag. Iedere Sallander heeft daar vast een mening over. Wij willen die graag horen en zien”, vertellen Rik Smienk van Salland Marketing en Barbara Jansen van Doorpakken Salland. Een creatieve oproep dus voor alle inwoners van de gemeente Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Rijssen-Holten en Hellendoorn. 23 juli is de sluitingsdatum. Er is een onafhankelijke beoordelingscommissie, van mensen uit verschillende (buurt)dorpen, die de mooiste vlag kiest.
Barbara en Rik: “In het Sallandse land zijn we verbonden met tradities, met verhalen en met elkaar. We zijn er trots op dat we gewoon hier heel gewoon vinden. We houden van gezelligheid en losjes. De hoofdrol? Die spelen we op onze eigen beroemde feesten. We wonen tussen de IJssel en de Heuvelrug. Wist je dat Salland rond 1300 voornamelijk uit moeras bestond? Water is nog steeds bepalend in ons landschap. Je slingert hier langs het water nog door de ongerepte natuur naar levendig landgoed, van gemoedelijk dorp naar Hanzestad Deventer. Hartelijk hart van het oosten, land van doeners en streek van tijd voor elkaar. Ontwerp daar maar eens een vlag voor.”

Wens

De winnaar krijgt ‘eeuwige roem’. Bovendien mag hij of zij een wens doen die de organisatoren gaan realiseren. “Het moet wel gelinkt zijn aan Salland, bijvoorbeeld een nachtje slapen in de regio, een heerlijk diner of een dagje weg. Ons budget is maximaal 500 euro en we gaan dat organiseren met behulp van ons netwerk. Dezelfde gedachte als de vlag dus: van, voor en door Sallanders.”
De deelnemers dienen uit te gaan van een verhouding van drie staat tot twee: dus bijvoorbeeld anderhalf bij 1 meter. Stuur het ontwerp plus onderbouwing, naam, e-mailadres en telefoonnummer per mail naar info@sallandsevlag.nl of per post naar: Vlaggenwedstrijd, Boeierstraat 10, 8102 HS Raalte. Zie verder sallandsevlag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.