VVD Overijssel wil niet bezuinigen op inzet ervencoaches

ZWOLLE – De VVD Overijssel is het niet eens met het voorstel van het college van Gedeputeerde Staten om te bezuinigen op de inzet van ervencoaches. Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota op 30 juni dient de partij daarom een motie in. Woordvoerder Ruimte Dinand Leferink: “Laten we met dit cruciale project op dit cruciale moment, met veel boeren in een crisissituatie, proberen vast te houden aan de middelen zoals deze ook afgelopen jaar golden. In ieder geval de komende twee jaar. Voor nieuwe coalitieonderhandelingen in 2023 kunnen we dan de balans van vier jaar ervencoaches opmaken. Juist onze Overijsselse boeren hebben veel vragen en leven van dag tot dag in grote onzekerheid. Ik las laatst een quote die de lading mijns inziens aardig dekt: ‘We hebben enorm veel aandacht voor dierenwelzijn, maar eigenlijk nauwelijks voor het welzijn van de boer’.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.