Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie van hun coronavaccinaties in het gele boekje gehaald. GGD IJsselland startte, na een stop van drie weken, weer met deze registraties. “De animo was groter dan verwacht”, stelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccinatie Covid. “Daarom gaan we ons aanbod uitbreiden.”

Op de woensdagen 16 en 23 juni en de donderdagen 17 en 24 juni kan iedereen zonder afspraak voor de registratie in het gele boekje terecht bij de vijf vaccinatielocaties van GGD IJsselland: Hardenberg, Zwolle, Deventer, Kampen en Dalfsen. Van Buuren: “Gewoon een open inloop, tijdens openingstijden. Dus niet meer op de locaties die we daar vorige week in Zwolle en Deventer speciaal voor hadden ingericht.” Hij vervolgt: “Sommige mensen namen ook het gele boekje van hun partner mee. Maar je kunt niet voor iemand anders de registratie ophalen. Je moet zelf met je gele boekje, je registratiekaart en een identificatiebewijs langskomen. De coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD.”
In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer en stempel van de GGD. Voor coronavaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.
De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het gele boekje ook niet. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld.
Op de eerder genoemde datums zijn de vaccinatielocaties in Hardenberg, Zwolle en Deventer geopend van 8.00 tot 20.00 uur en die in Kampen en Dalfsen van 9.00 tot 16.30 uur. De adressen van de locaties zijn te vinden op de website van GGD IJsselland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.