StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment

RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe zomercarnavalfeest buiten bij Bij Lampe in Raalte, moet een blijvertje worden. IJs en weder dienende vindt op zaterdag 14 augustus de eerste editie plaats. Met vanaf 11.00 uur een carnavalesk beachvolleybaltoernooi en vanaf een uur of vijf een zomercarnavalfeest met medewerking van Stef Ekkel en diverse andere artiesten. “Als het aanslaat willen we het daarna uitbouwen tot een twee- of driedaags feest”, stelt mede-initiatiefnemer Harry te Riele namens de Stöppelkaters. “Laten we wel zijn: Raalte is een evenementendorp. Dit is waarschijnlijk het eerste dat weer door kan gaan. Ik zou zeggen: zorg dat je erbij bent!”

Het idee voor StöppelCabana komt van Harry. “Een jaar of vijftien geleden was ik voorzitter van de Stöppelkaters”, vertelt hij. “Toen had ik het idee ook al. We hadden zo vaak slecht weer gehad dat het me leuk leek om ook eens wat bij zomerse temperaturen te organiseren. De Stöppelkaters moeten het, wat de inkomsten betreft, immers hebben van evenementen. Natuurlijk carnaval zelf, maar ook al die feesten en festivals waarbij we helpen, zoals Stöppelhaene en Ribs & Blues. Toen kwam het plan er niet door, maar aangezien alles stil lag heb ik dit jaar samen met Bernard Hudepohl het idee opnieuw op tafel gelegd. En met succes.”
Timo Roescher, sinds september 2019 exploitant van Bij Lampe (de nieuwe naam van De Leeren Lampe), werkte maar wat graag mee. “Ik had net ook al met het bestuur van de Stöppelkaters gepraat. We zetten in op een langdurige samenwerking, waarbij Bij Lampe dan de residentie van de vereniging blijft. Vorig jaar hadden we hier al een beachvolleybaltoernooi. Ik wilde dat al uitbreiden. Een zomercarnavalfeest erbij is een mooie toevoeging.”
De organisatoren, Harry, Bernard en Timo, hopen op minimaal dertig deelnemende teams bij het beachvolleybaltoernooi. Timo: “Dat aantal haalden we vorig jaar ook al bijna, dus dat moet kunnen. En wat het feest betreft, zetten we in op duizend tot 1200 bezoekers. Dat kan hier buiten coronaproof.” Harry: We gaan voor een doorlopend programma met muziek, barbecue, entertainment, zomerse drankjes en meer. De ideale ingrediënten voor een echt festivalsfeertje. Met spareribs ook, zo hebben we toch nog iets Ribs & Blues.”
De drie weten zich gesteund door Kwiek (dat zorgt voor barpersoneel). Het programma wordt op termijn nog uitgebreid met diverse andere artiesten. “Ook lokale”, vertelt Harry. “Daar gaan we verder nog niet al te veel over zeggen, maar wel dat er een soort Toppers-act komt.”

Vuurdoop

Timo beaamt het: zijn eerste dik anderhalf jaar als uitbater van Bij Lampe was dus, mede door dat vermaledijde virus, een rollercoaster. “Het was een stevige vuurdoop, maar we hebben in de afgelopen periode niet stil gezeten. Ik was al van plan om het deels over een andere boeg te gooien, maar door corona is dat proces versneld. We zijn begonnen met onze beachclub buiten, hebben nu een Foodpoint aan de voorkant van het gebouw voor afhaalmenu’s, ook luxe. Daarnaast bieden we het horecaconcept Bar & Bites. Voor sharing dinners. Samen eten van verschillende kleine gerechtjes. Bovendien hebben we de vloer van de grote zaal gelijk gemaakt. Daar willen we zo meteen ook lasergamen aanbieden. Kijk, die tijden met wekelijkse discoavonden komen niet terug. Tenminste niet zo groot als het toen was. Wel openen we in normale tijden elke zaterdagavond Club Lampe in de kelder. Voor de jeugd van zeg maar 18 tot 25 jaar. Maar ik zet er veel meer op in dat Bij Lampe een evenementenlocatie wordt. Circa drie keer per maand wil ik hier leuke avonden aanbieden voor verschillende doelgroepen. Voor na de zomer hebben we onder andere een ABBA-tribute, Snollebollekes en Bökkers vastgelegd.”

Blijdschap

De blijdschap dat het erop lijkt dat er eindelijk weer een evenement kan doorgaan overheerst. “Voor de Stöppelkaters was het natuurlijk een vervelende tijd”, vertelt Harry. “Geen carnaval, geen inkomsten en wel net een nieuw verenigingsgebouw. Het bestuur zal zich wel eens achter de oren hebben gekrabd. We hebben net Prins Laurens de Eerste gehad zonder optocht en dit jaar helemaal geen carnaval. Ronald Nijboer heeft sinds dat hij begonnen is als voorzitter alleen nog maar evenementen moeten afzeggen.” Ook Timo is blij dat hij weer vooruit kan kijken. “Gelukkig had ik een goede buffer opgebouwd, want dit heeft natuurlijk flink wat omzet gekost. Ik hoefde ook niet bij te lenen. Ik heb me nog de meeste zorgen gemaakt over hoe lang het allemaal zou duren. Dit zing je geen drie jaar uit. Niemand niet. Echt fijn dat we nu weer gezelligheid kunnen bieden. En wat StöppelCabana betreft: dat gaat me niet eens zo zeer om de extra omzet. We willen vooral erop inzetten dat het een blijvertje wordt dat verder kan groeien. Het zou mooi zijn als iedereen Bij Lampe in de toekomst ook kent van StöppelCabana.”

Deelname aan het beachvolleybaltoernooi kost 40 euro per team. Dat is inclusief vijf tickets voor het aansluitende feest. Teams dienen minimaal te bestaan uit vier personen. Kaarten voor StöppelCabana kosten 10 euro. Uiteraard zijn toeschouwers overdag welkom. Zie verder staging2.stoppelcabana.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.