Home / Sallandcentraal / Stevige brand bij eierenverwerkingsbedrijf in Raalte

Stevige brand bij eierenverwerkingsbedrijf in Raalte

RAALTE – Vanochtend rond half acht meldde de Veiligheidsregio IJsselland dat het sein brandmeester was gegeven. Daarmee was de stevige brand die vannacht woedde bij een eierenverwerkingsbedrijf aan de Aakstraat in Raalte eindelijk onder controle.

De brand brak rond half twee uit en de brandweer rukte vervolgens met man en macht uit. De brand woedde in een drogerij en een technische ruimte van het bedrijf. De drogerij werd op een gegeven moment afgesloten om zo de brand te smoren. Het was volgens RTV Oost namelijk te heet voor de brandweer om deze ruimte te betreden. Daarom lukte het aanvankelijk ook niet om het vuur onder controle te krijgen.
De rook trok over Raalte en zorgde op diverse plekken voor een geur van rotte eieren. De Veiligheidsregio IJsselland dacht erover om een NL Alert te versturen, maar daar werd vanaf gezien om mensen niet onnodig wakker te maken. Over de schade is niks bekend.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.