Start kaveluitgifte uitbreidingsplan Marissink in Nieuw Heeten

RAALTE – De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in uitbreidingsplan Marissink in Nieuw Heeten. Het gaat in deze eerste fase om veertien bouwkavels en vier huurwoningen. Het betreft twee kavels voor een vrijstaande woning, vier kavels voor een twee-onder-één-kap woning, vier kavels voor een levensloopbestendige woning en vier kavels voor een blok van vier rijwoningen. SallandWonen gaat de huurwoningen realiseren.

Wethouder Wout Wagenmans: “Om inzicht in de woningbehoefte te krijgen hebben we eerder dit jaar een online enquête uitgezet. Daaruit bleek onder andere dat de vraag naar starterswoningen groot is. Daar spelen we met de kavels voor rijwoningen en kleinere twee-onder-één-kap woningen op in.” Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen.
De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden voor de kavels in Nieuw Heeten kunnen zich vanaf maandag 14 juni inschrijven via staging2.raalte.nl/bouwkavels. Inschrijven kan tot en met woensdag 30 juni. De loting vindt plaats op woensdag 7 juli om 19.30 uur.

Informatieavond

Op maandag 14 juni zijn er twee online (MS Teams) informatiebijeenkomsten gepland over de kaveluitgifte. De eerste ronde begint om 19.00 uur en de tweede om 20.30 uur. Aanmelden kan via info.bouwkavels@raalte.nl (ook voor eventuele vragen). Vermeld daarbij de voorkeur voor ronde 1 of ronde 2. Mensen die op de interesselijst staan hebben eerder al een uitnodiging ontvangen. Alle informatie is ook te vinden op staging2.raalte.nl/bouwkavels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.