Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt geopend. Dat staat in de zogenaamde Berebuurt bij wormenkwekerij de Lange Pier van Mark en Anja te Boekhorst. Deze is gelegen aan de knooppuntenroute en de mountainbikeroute.

Geïnspireerd door de rustpunten die Anja tijdens het wandelen van het marskramerpad zag, besloot ze zelf een rustpunt te beginnen. “Er worden jaarlijks ook vele vragen gesteld door fietsers en wandelaars over de wormenkwekerij en wat er toch gebeurt in die lange bakken achter het bedrijf”, zo vertelt ze. “Dat bracht ons op het idee om dit te combineren met een rustpunt. Daar hangt informatie over de Berebuurt en de wormenkwekerij. Via een QR code is bovendien een kort informatief filmpje over de wormenkwekerij zien.”
Buiten is er een gezellig plekje om even een kopje koffie, fris of ijsje (van de Rosahoeve uit Raalte) te nuttigen. Alles is zelfbediening, afrekenen kan contant of via een bankrekeningnummer. Het Rustpunt beschikt ook over een toilet. Aan grotere groepen wordt gevraagd om vooraf even een berichtje te appen of te bellen naar 06-22189088. “Dan zorgen we voor meer zitplekken en extra koffie/thee, etc. We hopen op een mooie zomer, waarin we de toeristen en dagjesmensen van ons mooie Salland mee kunnen laten genieten. Maar ook de gewone Sallander is van harte welkom om even te komen uitrusten!”
Het Rustpunt is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Wij Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.