Rietkraag wint 500 euro bij tuinactie van Hubo Nederland

RAALTE – Brede school de Rietkraag in Raalte heeft een cheque van 500 euro gewonnen met de tuinactie van Hubo Nederland. De leerlingen kregen de opdracht om een moodboard te maken voor hun gewenste groene/natuurlijke schoolplein.

Hun ontwerp werd door Hubo Nederland uitgekozen als een van de beste tien van Nederland: goed voor een cheque van 500 euro die de school kan besteden aan natuurlijke materialen voor het nieuwe schoolplein. Directeur Rudi Logtenberg heeft de cheque onlangs in ontvangst genomen bij Hubo Lemelerveld. Hij vertelt dat de school onlangs is begonnen met het realiseren van een nieuw groen schoolplein. “Met hulp van ouders hebben we veel zelfwerkzaamheden verricht. Zo zijn er veel tegels verwijderd, zijn er bloembakken en muurtjes gemetseld en hebben we nieuwe beplanting aangebracht. De meeste nieuwe speeltoestellen van robiniahout zijn al geplaatst. Ook hebben we een natuurlijke speelheuvel met glijbaan. We zijn nog bezig met het realiseren van een kabouterbosje. Met de cheque van de Hubo kunnen we onder andere een mooie picknicktafel aanschaffen zodat we buitenlessen kunnen geven. Ook kunnen we een buitenspeelkeuken laten maken voor bij de zandbak, zodat het spelen met zand nog aantrekkelijker wordt. Graag zouden we ook nog een verkeersplein toevoegen aan ons natuurlijke speelplein, zodat we meer verkeerslessen buiten kunnen geven. Hiervoor kan iedereen die dit wil tot 9 juni een stem uit brengen op onze school via anwb.nl/verkeerspleinen. De school met de meeste stemmen wint, dus wie weet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.