Rick Evers: DSCIM4984 of DSCIM4985

Ons kleine mannetje was jarig. Het ene moment heb je een baby in je armen en het volgende moment heb je een dreumes van één. Dat gaat razendsnel. En omdat het eerste jaar altijd extra bijzonder is, maken we natuurlijk een fotoalbum van zijn eerste levensjaar. Leuk. Deed mijn moeder vroeger ook en ik blader er nog wel eens in.

Die fotoalbums van vroeger zijn fantastisch. Soms zit er een vouw in het dunne beschermvelletje of ontbreekt er een foto. Die is er dan ooit eens uitgevallen omdat de lijm van het fotohoekje uitgedroogd is. De handgeschreven teksten erbij geven zo’n fotoboek nog meer cachet. En dan die foto’s zelf. Allemaal net geen topfoto’s. Heerlijk is dat.

Bij foto’s van vroeger zie je dat er soms een wazige tussen zit. Of dat iemand net een gek gezicht trekt. Of, mijn grote favoriet, er zat een vinger voor de lens. Dat zag je natuurlijk allemaal pas toen het rolletje eenmaal ontwikkeld was. Voor de jongere lezers: vraag dit maar even aan je ouders. Tegenwoordig gaat het iets anders. En daardoor maken we ook iets meer foto’s. Iets meer.

We moesten ze allemaal uit verschillende apparaten en telefoons tevoorschijn toveren, maar uiteindelijk kwamen we tot 1643 foto’s. Van baby’s eerste levensjaar. Als we uitgaan van vier foto’s per pagina, moeten we dus een boek maken van 411 pagina’s. En bij Albelli kost dat zesduizend euro. Of we maken eerst een selectie. Want achttien foto’s van een baby met spaghetti op zijn gezicht is wat veel.

Ons doel is om het boek af te hebben voordat hij twee wordt. We hebben dus een jaar om alle foto’s te vergelijken. Kijkt-ie leuker op DSCIM4984 of op DSCIM4985? Dat werk. En als we dan eindelijk een selectie gemaakt hebben, mogen we het fotoalbum online opmaken. Teksten erbij, achtergrondmotiefje en klaar is Kees. Als ik de rest van het jaar niet meer aan het schrijven van columns toekom, weet je waar dat aan ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.