Raalter college zet komende jaren in op voorzichtige financiële koers

RAALTE – Voor 2022 heeft de gemeente Raalte 221.000 euro aan budget voor nieuw beleid. Dat bedrag loopt op tot 340.000 euro in 2025. Daarnaast is er in de periode 2022-2025 nog dik 2 miljoen beschikbaar voor eenmalige uitgaven. Dat blijkt uit de Kadernota 2022-2025 die is aangeboden aan de gemeenteraad. Die kijkt er op 10 juni naar tijdens een rond-de-tafelgesprek.

Die eerder genoemde budgetten zijn niet supergroot. Dat betekent ook dat er waarschijnlijk ambities zullen afvallen. “We blijven voorlopig aan de voorzichtige kant”, stelt wethouder Frank Niens (financiën) dan ook. “Dat lijkt ons gezien het budget ook net zo verstandig.”
De raad had het college eerder al meegegeven dat er extra moet worden ingezet op aanpak van de woon- en leefomgeving; er moet worden voortgebouwd op de ingeslagen weg met de energietransitie; er moet worden gewerkt aan herstel na de coronacrisis en dat er extra zorg moet komen voor kwetsbare inwoners. De doelen hebben dan ook een prioriteitsaanduiding gekregen, waarbij prioriteit 1 en 2 de hoogste urgentie hebben. Daaronder vallen bijvoorbeeld (in 2022): een pot van 840.000 euro voor de starterslening; personele inzet voor de woningbouwagenda (54.000) en de lobby en het relatiemanagement van de Regio Zwolle (54.000 in 2022 en 2023); het klimaatbestendig maken van de leefomgeving (151.000 euro) en de personele inzet van ruimtecoaches om de dialoog met de omgeving te begeleiden bij duurzaamheidsinitiatieven (96.000 in 2023).
In de kadernota is trouwens al geld vrijgemaakt voor grote investeringen in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de aanpak van de Schoonhetenseweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.