Raalte wil betaalbare levensloopbestendige woningen aan de Brink

RAALTE – De gemeente Raalte zet erop in dat er levensloopbestendige (koop- en/of huur)woningen gebouwd gaan worden op de locatie van het voormalige schoolgebouw aan de Brink 2 in Raalte.

Het gebouw aan de Brink 2 is als gevolg van de nieuwbouw van de Korenbloem leeg komen te staan. Alleen Ralda en Heeren van Salland maken er nu (tijdelijk) gebruik van. De dansgroep en het koor gebruikten eerder ruimtes in Strunk
De locatie, die ligt op de hoek van de Jan van Arkelstraat, Hartkampweg en de Brink (tegenover de Hartkamp), heeft een totale oppervlakte van 3.700 vierkante meter. In theorie genoeg voor de ontwikkeling van tien tot dertien woningen, maar hoeveel het er worden is afhankelijk van de plannen van de uiteindelijke ontwikkelaar. Het is de bedoeling dat er in het najaar een biedprocedure komt. Marktpartijen dienen daarbij een bod uit te brengen op de grond en (binnen nog op te stellen eisen) alvast met een deel van de planinvulling te komen. In oktober volgt de keuze voor de ontwikkelaar. Daarna zal die een ontwerp voor de plannen moeten maken. Wel moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd. De grond heeft nu nog een ‘maatschappelijke’ bestemming.
De gemeente heeft ook appartementen overwogen, maar stelt dat er al op diverse centrumlocaties plannen daarvoor zijn. Volgens Raalte bestaat er, gezien de grote belangstelling voor de woningen op de Hartkamplocatie ook genoeg belangstelling voor levensloopbestendige woningen. Met name als het gaat om woningen in het betaalbare segment. Daarom moeten er op de locatie ook minimaal vier woningen in de sociale huur worden ingepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.