Plannen Twentseweg bijgesteld: nu gesprekken over zes tiny houses

RAALTE – De plannen voor de tiny houses en het voedselbos aan de Twentseweg in Heino zijn aangepast. Dat meldt het Raalter college van B&W naar aanleiding van vragen van Egbert Den Daas van Lokaal Alternatief. Op dit moment praat de gemeente met de initiatiefnemer over zes tiny houses.

“Wij hebben inmiddels meerdere gesprekken gevoerd met de omwonenden”, zo schrijft het college. “Op basis van deze gesprekken zijn de plannen van de initiatiefnemer aangepast en is onder meer het aantal tiny houses teruggebracht naar zes. Dit is onder meer gedaan na overleg met de omwonenden.” Het college benadrukt dat de plannen zich nog in het vooroverlegstadium bevinden. “Er is ons (nog) geen principeverzoek voorgelegd en we hebben dus ook geen besluit genomen.”
De initiatiefnemer mag in het zoekgebied voor de (mogelijke) tiny houses ook een landhuis van maximaal 2500 kuub neerzetten. Het college meldt naar aanleiding van de vragen van Den Daas dat de tiny houses niet dichter op de woningen van omwonenden mogen komen dan het genoemde landhuis. Naar aanleiding van de zorgen van omwonenden aangaande het extra aantal verkeersbewegingen dat de tiny houses teweeg (kunnen) brengen stelt het college te denken dat dat op voorhand niet onacceptabel is. Het college stelt ook dat de provincie ambtelijk op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de plannen. “Niet is gebleken dat er door de provincie negatief over het meest recente plan wordt gedacht.”
Aangaande de melding van Den Daas dat hij alle informatie aangaande de plannen wil inzien, stelt het college (nogmaals) dat de plannen in een voorbereidende fase zijn. “De informatie die er is, betreffen niet openbare stukken. U kunt de planconcepten die zijn besproken inzien bij de griffie.”

1 REACTIE

  1. Ik zou deze alternatieve huisjes ook niet in de buurt willen hebben. Vanuit het hele land komen er alternatieve figuren op af die je komen vertellen wat voor klootzakkie je als dorpeling of boer bent.
    Zie ook de de afvalwoningen die in Olst staan.
    Weg met dat volk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.