‘Onze Homeride gaat ook een groot dorpsfeest worden’

Luttenbergse vriendengroep fietst 500 kilometer voor Ronald McDonaldhuis

LUTTENBERG – Hun zoon Cas (7) bracht de eerste jaren van zijn leven veelvuldig door in een ziekenhuisbed, waardoor Ludo en Anita uit Luttenberg regelmatig moesten bivakkeren in een nabijgelegen Ronald McDonaldhuis. Met Cas gaat het inmiddels goed, dus is het tijd om wat terug te doen. Met een fietstocht van 24 uur op zaterdag 26 en zondag 27 juni, een marathon-livestream én hopelijk een groot dorpsfeest.

Ludo en Anita Zwakenberg ronselden een club vrienden om mee te doen aan de Homeride, een jaarlijks fietsevenement om geld in te zamelen voor Ronald McDonaldhuizen in Nederland. Niet per se getrainde wielrenners, maar door de situatie rondom Cas hebben ze allemaal van dichtbij gezien hoe belangrijk het is om, wanneer je kind in het ziekenhuis ligt, een warme plek te hebben waar je tot rust komt én dicht bij je kind bent. Team Luttenberg, met tien renners en een handvol begeleiders, was na één simpel appje geboren.
Met tien mensen liefst 500 kilometer (in estafettevorm met kleine groepjes) fietsen binnen 24 uur. Dat is de uitdaging bij de jaarlijkse Homeride. Door sponsoring te regelen voor deze prestatie wordt dan geld ingezameld voor het Ronald McDonaldhuis. Vanwege de nog steeds beperkende maatregelen rondom de coronapandemie echter wel wat anders dan andere jaren. Er is geen route uitgezet door de organisatie, elk team is verantwoordelijk voor zijn eigen route. En daar ziet Team Luttenberg juist een grote kans.

Verzetje

Terwijl de enthousiaste amateurrenners hun trainingskilometers maken, zitten ook de begeleiders namelijk niet stil. Met de uitpuilende terrassen van de afgelopen weken vers op het netvlies besluiten ze dat deze Homeride meer kan worden dan alleen een fietstocht voor het goede doel: “Iedereen wil er weer uit, snakt naar een verzetje. Kijk eens wat er gebeurt op de terrassen: om 12 uur zitten ze vol, weer of geen weer. Laten we van de nood een deugd maken: als wij zelf de route voor onze Homeride mogen bepalen, dan wordt Luttenberg ons stralende middelpunt.”

Dorpshappening

Team Luttenberg zet verschillende routes uit door de provincie, die allemaal beginnen en eindigen bij dorpshuis Elckerlyc. Vanaf daar presenteert het team een 24 uur durende livestream die belangstellenden constant op de hoogte houdt van de renners en hun tocht. Gedurende de dag zullen speciale gasten aanschuiven, zijn er prijzen te winnen én kan er uiteraard nog steeds gedoneerd worden voor het goede doel door bijvoorbeeld een plaatje aan te vragen. “En dan hopen we natuurlijk dat het een mooie dag wordt, zodat Elckerlyc het terras open kan gooien en we er een heuse dorpshappening van kunnen maken.”

De teller van Team Luttenberg nadert inmiddels voorzichtig de 20.000 euro. Doneren kan nog steeds via homeride.nl/nl/teams/team-luttenberg. Via Instagram en Faceboom zijn de verrichtingen van Team Luttenberg uitgebreid te volgen. Daar hoor je ook het laatste nieuws rondom de livestream. De Homeride begint zaterdag om 12.00 uur; de livestream een half uur eerder.

Tommie’s Bike Team

Ook Tommie’s Bike Team uit Wijhe doet het komende weekend mee aan de HomeRide 2021. Ook dit team start vanuit de eigen thuisbasis. Burgemeester Ton Strien geeft op zaterdag 26 juni om 12.00 uur het startschot bij Café De Slinger. Iedereen is welkom om de acht fietsers aan te moedigen. Ze rijden zes etappes. Na elke etappe keren ze terug bij het startpunt om te eten, te drinken, te rusten, gemasseerd te worden en op te frissen. Zondag 27 juni rond de klok van 12.00 uur finishen ze voor het laatst bij Café De Slinger en zal het totaal opgehaalde bedrag bekend gemaakt worden. Doneren kan via homeride.nl/nl/doneer/team/3708.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.