Officiële start van sloop bij Stevenskamp

HEETEN/RAALTE – Onder toeziend oog van bewoners en overige betrokkenen is vorige week dinsdag de eerste fase van de sloop van woonzorglocatie ZGR Stevenskamp officieel van start gegaan. Daarmee wordt na ruim vijftig jaar trouwe dienst afscheid genomen van een deel van het pand. Op de plek van de gesloopte vleugel komen 48 toekomstbestendige zorgappartementen.

Na een korte toespraak van directeur-bestuurder Loes Kater, was de eer aan de 91-jarige bewoner meneer Slinkman om de sloop officieel te markeren. Samen met locatiemanager Peter Dijkstra verrichtte hij de eerste sloophandeling. Een bijzonder en soms ook emotioneel moment voor de aanwezigen die na ruim vijftig jaar trouwe dienst afscheid namen van een geliefde woon- en ontmoetingsplek.
Aankomende weken wordt vleugel De Schothof en de bijbehorende kapel afgebroken en zal het terrein verder bouwklaar worden gemaakt, zodat Bouwbedrijf Gebr. Meijer BV na de zomervakantie kan starten met de realisatie van de nieuwbouw. Met de 48 zorgappartementen wil ZGR voorzien in de toekomstige vraag naar gespecialiseerde ouderenzorg in de regio.
Een deel van de locatie blijft tijdens het bouwtraject overeind staan. Bewoners van ZGR Stevenskamp kunnen hierdoor op de locatie blijven wonen en de bouw zo op de voet volgen. Naar verwachting is de nieuwbouw in het laatste kwartaal van 2022 gereed. Voor actuele updates zie staging2.zgr.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.