Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers (31) aangewezen als lijsttrekker. De Raaltese D66 leden steunden unaniem zijn kandidaatstelling. De huidige fractievoorzitter Peter Moorman (65) geeft daarmee het stokje over aan zijn jongere Heinose partijgenoot.

In aanloop van de stemming hebben Moorman en Folgers met elkaar gesproken over de toekomst van D66 Raalte. Hieruit kwam naar voren dat Moorman na tien jaar in de politiek, waarvan zes in de gemeenteraad, het tijd vond om het stokje over te geven aan een jongere generatie.
Folgers groeide op in Heino. Hij studeerde Politicologie en Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en werkte onder andere als raadsadviseur voor de gemeenteraad van Utrecht. Sinds twee jaar woont hij weer met alle plezier in Heino en geeft hij, naast advieswerk in Zwolle, les en taalondersteuning op MBO Landstede in Raalte.
Peter Moorman is erg tevreden met zijn opvolger: “De afgelopen jaren heb ik met plezier het raadswerk vorm mogen geven. Ik kijk trots terug op de bereikte resultaten, met name op het gebied van duurzaamheid en burgerparticipatie. Ik doe in maart zelf een stapje terug, maar blijf op de achtergrond actief om de nieuwe fractie te coachen en te ondersteunen waar nodig.”
Eén ding staat voor Folgers vast over de koers van D66 de komende jaren: “Hup de samenleving in! Als we de lokale democratie serieus willen nemen is het noodzakelijk om met mensen in gesprek te gaan, te luisteren en met deze kennis het college te contoleren en bij te sturen. Dus minder op Facebook en Instagram profileren wat we allemaal wel of niet vinden binnen de muren van het gemeentehuis, en meer met de poten in de klei tussen de mensen. Dus húp de samenleving in!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.