Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op de basisscholen in Salland een ‘Muziekbokaal’ gekregen van Koningin Máxima. Dat gebeurde al op 10 mei. Vorige week vrijdag was er een extra moment ingelast om de erkenning van de koningin te vieren. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van Stichting Muziek Netwerk Salland (die zorgt voor de uitvoer van het muziekonderwijs in Salland) van de partij.

In het kader van haar 50-ste verjaardag en haar erevoorzitterschap van Stichting Méér muziek in de Klas bezocht de koningin in de afgelopen periode alle provincies om aandacht te vragen voor het muziekonderwijs. Met de Muziekbokaal sprak de koningin haar waardering uit voor beide gemeenten en voor Stichting Muziek Netwerk Salland als uitvoerende partij. Dit samenwerkingsverband van muziekverenigingen in de dorpen van de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Oost-Deventer zorgt ervoor dat kinderen op de basisscholen met muziek in aanraking komen. Drie dagen per week trekken vrijwilligers met twee karren vol muziekinstrumenten langs de scholen om zo leerlingen en leerkrachten te enthousiasmeren. De stichting beschikt bovendien hiertoe over eigen muziekdocenten die lessen verzorgen. Bovendien zorgt de stichting desgewenst voor deskundigheidbevordering van de leerkrachten. Voor het komend schooljaar is het aanbod nog verder uitgebreid. Zie verder staging2.muzieknetwerksalland.nl.

Op de foto van links naar rechts: Fanny Huisman (MNS), Frank Niens (wethouder gemeente Raalte), Hans Flierman (MNS), Theo Velderman (MNS), Roy de Witte (gedeputeerde provincie Overijssel) en Hans Olthof (wethouder gemeente Olst-Wijhe).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.