Midzomerfeest Mariënheem weer de tent in

MARIËNHEEM – De kogel is door de kerk: het is de bedoeling dat het Midzomerfeest in Mariënheem dit jaar weer een echt tentfeest wordt. De organisatie had al een volledig online programma geregeld voor het feest, dit jaar van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli, maar alles veranderde nadat de gemeente vorige week contact opnam, zo vertelt Dennis Nijland van Stichting Midzomerfeesten Mariënheem.

“De gemeente gaf aan eraan mee te willen werken om het feest toch weer in fysieke vorm te organiseren. De insteek van de gemeente is om dat met elk feest te doen. Dus zijn we vorige week woensdag meteen gaan praten, want elke dag telt. Wat is er mogelijk, wat is er nog haalbaar en in hoeverre kan de gemeente ondersteuning bieden? We waren blij verrast door de gemeente, want wij dachten: ‘Dit wordt hem niet meer’. Vrijdag hebben we met het bestuur en de verschillende commissies besloten om ervoor te gaan. Inmiddels hebben we de tent, de kermis, de taps, de muziek en beveiliging geregeld. We zijn nog bezig met de vrijwilligers en de muziek.”
Om het feest te kunnen bezoeken, moet er wel een vaccinatiebewijs of een testbewijs getoond kunnen worden. “Op dit moment heeft de organisatie Testen voor Toegang daarvoor locaties in Zwolle en Deventer, maar dat is dus wel wat ver weg. We hopen dus dat we een mobiele locatie hier kunnen krijgen voor de tests. Maar dat hangt dus nog.”
En zo is er, logisch ook, nog meer niet helemaal duidelijk of honderd procent zeker. De volledige vergunning is nog niet verstrekt. De organisatie zet als locatie in op het evenemententerrein aan de Essenbree, zo vertelt Dennis. “Een van de eisen is dat je het terrein moet kunnen afsluiten van de buitenwereld. We moeten dus een eigen bubbel creëren. Dat kan op het veld. We zetten het dan helemaal tussen de hekken. Maar het groene licht hebben we officieel nog niet.”

Schakelen

Het al geplande online programma blijft intact. De gelegenheids-DJ’s zenden uit vanuit de voetbalkantine. Dat online programma begint vrijdagochtend 2 juli om 7.00 uur en gaat door tot zondagmiddag 4 juli 14.00 uur (met uitzondering van de openingstijden van de tent). De tent gaat vrijdagavond open. Dan begint om 20.00 uur de pubquiz. Daarnaast staan er in de dagen erna onder andere een bingo, de kwartfinale van het EK, een zomerveiling en een fiets- en een brommertocht op het programma. Maar uiteraard zal er nog meer gebeuren, maar wat precies moet in de komende dagen duidelijk worden. Want het is nu natuurlijk vooral snel schakelen. “We moeten het natuurlijk een beetje beheersbaar houden. We zetten in op publiek uit Mariënheem en buurdorpen. Maar we horen pas in de komende dagen meer over de aantallen. In het dorp is in elk geval vol verrassing en verbazing gereageerd. Iedereen is natuurlijk enorm blij. Het wordt het eerste feestje in de buurt. En de complimenten ook voor de medewerking van de gemeente, dat mag ook wel eens gezegd worden. Nu wordt het gaan met die banaan!”

Zie verder staging2.midzomerfeest.nl.

Gezocht: vrijwilligers

Het Midzomerfeest is nog op zoek naar vrijwilligers die gedurende het weekend willen helpen achter de bar, bij de entree of bij de muntverkoop. Mariënheemse verenigingen of verenigingen uit de buurtdorpen worden opgeroepen om het feest bij te staan. Verenigingen die vrijwilligers leveren kunnen een vergoeding krijgen als ze dat willen. Dit is 7,50 euro per vrijwilliger per uur. En ook een uitwisseling van vrijwilligers met een ander feest behoort tot de mogelijkheden. Ook individuen zijn welkom om zich aan te melden. Hierbij geldt ook (eventueel) een vergoeding van 7,50 euro per uur. Voor meer informatie en/of aanmelding zie de website of bel met René Nijland: 06-40743540.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.