Home / Sallandcentraal / Landschap Overijssel en BOEi gaan samenwerken

Landschap Overijssel en BOEi gaan samenwerken

REGIO – Landschap Overijssel en BOEi (een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed) hebben vorige week een intentieovereenkomst ondertekend om tot 2024 samen te werken bij herbestemming en exploitatie van projecten met een raakvlak tussen erfgoed en natuur.

Doel is om de ‘groene kennis’ van Landschap Overijssel te koppelen aan de ‘rode kennis’ van BOEi en in gezamenlijkheid projecten te verwezenlijken. Beide organisaties gaan binnenkort aan de slag met een aantal pilotprojecten.
Arno Boon, directeur BOEi: “Beide organisaties hebben projecten in Overijssel waar groen en rood verweven zijn, zoals de landgoederen Singraven en Beerze, de steenfabriek in Losser en boerderijen zoals Hof Espelo. Het samenbrengen van onze expertise kan deze projecten in een stroomversnelling brengen en samen kunnen wij nog meer erfgoed een nieuwe toekomst geven.”

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.