Home / Algemeen / Kinderen van basisscholen en BSO’s van start met verzorgen eigen boom

Kinderen van basisscholen en BSO’s van start met verzorgen eigen boom

REGIO – Op vijf basisscholen en BSO’s in de provincie hebben kinderen vorige week hun eigen boom ontvangen. Althans, hun eigen boompje. In het educatieve project ‘van zaadje tot boom’ gaan zij voor een paar maanden een zaailing verzorgen in de klas en op zoek naar een geschikte locatie voor hun boom. Op de Nationale Boomfeestdag op 10 november gaan de bomen de grond in.

De bomen vinden hun weg door de hele provincie: bij de basisscholen De Kiem in Enschede, de Korenbloem in Raalte, de Gouden Emmer in Heino en de BSO’s Schellerpark in Zwolle en Christophorus Kinderopvang in Deventer. Met dit educatieve project worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij het onderwerp bomen. Zo leren ze wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien en hoe ze een boom goed kunnen verzorgen. Ook ontdekken ze waarom bomen zo belangrijk zijn voor een gezonde aarde en voor onze eigen gezondheid.
De bomen die de kinderen planten dragen bij aan de actie ‘Iedereen een Boom’. De provincie Overijssel is in 2018 met deze actie gestart met een heel simpel doel: één boom voor elke inwoner van Overijssel. Iedereen kan meehelpen om die 1,1 miljoen te bereiken. Zie verder www.iedereeneenboom.nl.

Foto: Leerlingen planten bomen tijdens een vorige Nationale Boomfeestdag

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.