Johanna van Buren Cultuurprijs voor Johanna ter Steege

HELLENDOORN – Herman Finkers reikt op woensdag 24 november de Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland uit aan actrice Johanna ter Steege. De prijs, een initiatief van Stichting Oald Heldern de Noaberschop, de Hellendoornse erfgoedorganisatie, is bestemd voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het bevorderen van cultuur en taal van Oost-Nederland.

De hoofdrollen van de bekende actrice in het Twentse theaterspektakel ‘Hanna van Hendrik’ en de succesvolle speelfilm ‘De beentjes van Sint Hildegard’ hebben veel indruk gemaakt op het bestuur van Stichting Oald Heldern de Noaberschop: “Johanna ter Steege weet zich aansprekend en herkenbaar uit te drukken in haar moedertaal. In het bijzonder valt de zuiverheid van haar taalgebruik op. Zij levert hiermee een krachtige bijdrage aan het levend houden van het Nedersaksisch.”
De geboren Notterse zegt hier zelf over: “Elke kans om de taal van mijn geboortestreek in de schijnwerpers te zetten, grijp ik met beide handen aan. Twente is mijn thuis. Dat zal het altijd blijven, ook al woon ik elders.”
De prestigieuze Cultuurprijs is eerder toegekend aan onder meer Willem Wilmink, Herman Finkers, Bennie Jolink, Anne van der Meiden en Daniel Lohues.De prijs wordt uitgereikt in de Hellendoornse dorpskerk.

Foto: Bram Willems

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.