Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt het weer mogelijk om evenementen te organiseren. Een van de eerste evenementen op de kalender is de VechtdalTrail in Ommen op zaterdag 3 juli. Of het hardloopevenement echt door kan gaan, hangt nog, maar de organisatie heeft goede hoop. De inschrijving voor de vierde editie is in elk geval inmiddels geopend.

De start is gepland op het terrein van ACO-Van Elderen op Sportpark Westbroek. Er zijn drie routes uitgezet: de 20, de 35 en de 50 kilometer. De organisatie verwacht hardloopfanaten uit het hele land. Hen wachten mooie routes door de bossen langs de Vecht. Igor van Elburg stelt namens de organiserende commissie een ‘pittige’ loop te verwachten voor de deelnemers aan de langste afstand. “De zandverstuivingen in zowel Junne als Beerze zijn afgelopen winter flink onderhanden genomen voor natuurbehoud. Het is er nóg mooier, maar ook wat zwaarder door geworden”, zo meldt hij.
Of de VechtdalTrail definitief door gaat, hangt af van het kabinet dat op 22 juni definitief een besluit zal nemen over evenementen. Daarna zullen de lokale autoriteiten nog goedkeuring moeten geven. Volgens veiligheidscoördinator Daan Versteeg is het coronarisico zeer laag. “Het speelt zich allemaal af in het buitengebied en ook op het start-finish terrein kunnen we de 1,5 meter afstand prima borgen.” Vrijwilligerscoördinator Alexander Bouwman vult aan: “Het wordt kort dag inderdaad, maar wij hebben er ook gewoon zin in. De hardlopers staan te popelen en de vrijwilligers zijn weer enthousiast.”

Inschrijven kan tot en met 26 juni via de website staging2.vechtdaltrail.nl.

Foto: Sylvain Poel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.