Ingezonden: Wonen op Overijssels Kanaal en industrieterrein

RAALTE – Herman Kamphuis uit Raalte ziet mogelijkheden voor woonboten in het Overijssels Kanaal en tiny houses op de Zegge richting Schoonheten. Hij schreef onderstaande brief.

“Vanuit een helikopter zie je in Raalte veel onbenutte ruimte voor huisvesting. Bijvoorbeeld een paar kilometer water in het centrum. Genoeg ruimte voor vijftig woonboten. Jongeren zullen daar blij mee zijn. Er ontstaat meer reuring in het centrum. Welke ondernemer durft? Richting Schoonheten ligt bovendien een leeg, heel mooi, deel van de Zegge al een hele tijd te wachten op industrie die maar niet komt. Bouwrijp, met wegen, fietspaden, verlichting. Prachtig. Waarom daar dan geen tiny houses (of andere moderne woonvormen) plaatsen? Op korte termijn kunnen daar zo een paar honderd woningen gebouwd worden. In 2016 mochten daar zeshonderd asielzoekers gaan wonen, dus waarom nu geen Raaltenaren? Woningzoekenden happy, bouwbedrijven en middenstand happy en de gemeente happy, want die hoeft niet af te boeken. Op het industrieterrein wordt nu ook al gewoond, tussen bedrijfsgebouwen. Wonen op industrieterrein is dus niet gevaarlijk en het mag. Bovendien zijn de milieueisen op een industrieterrein tegenwoordig zo streng, dat zelfs Booijink daar moeilijk aan kan voldoen. Gemeente, denk out of the box en los in Raalte zo de woningnood op.”

Herman Kamphuis, Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.