Home / Nieuws / IJsseltheaterfietstocht officieel geopend

IJsseltheaterfietstocht officieel geopend

WIJHE – Afgelopen zaterdagavond is de IJsseltheaterfietstocht officieel geopend. Dat gebeurde gelijktijdig in de drie deelnemende gemeenten. Burgemeester Jan Willem Wiggers was aanwezig bij de haven in Veessen, burgemeester Tom Horn bij de kerk in Oene en burgemeester Ton Strien bij de Loswal in Wijhe.

Op elke locatie werd het routeboekje overhandigd en elke burgemeester droeg zijn favoriete gedicht over de IJssel voor. Aan de Loswal was dat ‘het gedicht over de IJssel’ van voormalig Zwolse stadsdichter Alet Boukes.
Een traditionele IJsseltheaterfietstocht zit er dit jaar in verband met het coronavirus niet in. In plaats daarvan is de theaterfietstocht nu vormgegeven als langlopend arrangement met onderweg een culturele rode draad, waarbij de deelnemers aan de hand van een app op zoek gaan naar de erfenis van een jonkheer. Onderweg komen zij langs diverse locaties waar filmpjes aan zijn ‘gekoppeld’, die ze kunnen bekijken op hun telefoon. De filmpjes bevatten opdrachten die ze moeten uitvoeren om te ontdekken wat deze raadselachtige erfenis inhoudt. Tot 19 september kan iedereen de route fietsen.
De programmaboekjes (à 10 euro) zijn te koop bij (onder andere) Tourist Info Wijhe (Primera Schippers), de Olsterhof in Olst, Infocentrum IJssel Den Nul en VVV Deventer. Ook aan de andere kant van de IJssel zijn er meerdere adressen. Zie verder www.ijsseltheaterfietstocht.nl.

Foto: Robert Jan Leerink

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

One comment

  1. Gerald Tempelman

    Ik vroeg mij af of er, ondanks dit initiatief, niet de anderhalve meter en mondkapje werd gehanteerd?
    Met verbazing kennis genomen als medewerker uit de zorg van dit tafereel.
    De betreffende mensen ( op de foto) weten neem ik aan dat publiciteit tot reacties kan leiden, zeker als we willen voorkomen het virus opnieuw te verspreiden.
    Met vriendelijke groet, Gerald Tempelman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.