Het Tussenland met acrobaten, vertellers en muziek

Eerste editie van nieuw festival dat zich in de komende jaren uit wil breiden over hele Regio Zwolle

ZWOLLE – Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 juli vindt in Zwolle de eerste editie van Festival Het Tussenland plaats. Gedurende twee weekenden (van 2 tot en met 4 juli en 9 tot en met 11 juli) zijn er aan de Thorbeckegracht tal van optredens van internationale topacrobaten, verhalenvertellers, dichters en rootsmuzikanten. Ook online is er een groot programma met registraties en talkshows. Bovendien zijn er audiotours in Zwolle en de regio (Elburg, Ommen, Frederiksoord en de Noordoostpolder), die je met behulp van je smartphone kunt volgen.

Dit gloednieuwe festival begint in verband met het coronavirus ‘klein’ in Zwolle, maar het is de bedoeling om het programma de komende jaren uit te breiden over de hele Regio Zwolle. Alles draait om de culturele rijkdom van de wereld; de historie, de verhalen, de muziek, de kunsten.
Vrijdag 2 juli zijn er optredens van de Duitse jongleurs Tobi & Finn; muzikant, cabaretier en columnist André Manuel; de Groningse singer-songwriter Florian Wolff; Banda Matatu (met een kleurige mix van Afro-Caribische grooves, afrobeat en afro-jazz) en topacrobaat Ray Cardoze uit Curaçao.
Zaterdag 3 juli volgen shows van de Amerikaanse actrice, zangeres en vertelster Cené Hale (die vanuit feministisch oogpunt ingaat op de Bijbel en haar jeugd in de Bible Belt in de VS); circusartiesten Alex en Liza uit Oekraïne; topacrobaat en aereal streps artiest Sera Richter uit Duitsland; Simon Keats (americana) en jazz, western swing, roots en gypsy en af en toe een vleugje traditionele country van Franklin D. Jones onder leiding van contrabassiste en zangeres Nathalie Schaap.
Zondag 4 juli staan er shows op het programma van schrijver en dichter Sjoerd Kuyper; pianist Roel Spanjers die de luisteraars meeneemt op een muzikale reis door New Orleans; Fred & Bert uit België met gevaarlijk en grappig circus en Son de Aquí (een smeltkroes van internationale topartiesten die de folklore van Mexico, Cuba en Colombia mengen met urban hiphop, reggae en elektronica).

Weekend later

Vrijdag 9 juli volgen shows van singer-songwriter Stephanie Struijk; Pierre & Les Optimistes (gypsyjazz); Cal met ‘The Musical’ (een minicircusvoorstelling begeleid door piano) en verhalenvertelster Mareike Tiede (die ook online een workshop verzorgt).
Zaterdag 10 juli staan er optredens op het programma van Fred Goverde (gitaarpop); Blaas of Glory (een hardrockfanfare); verhalenverteller Mats Rehnman; Duo Charisma (dans- en circustheater) en Malina (dans en acrobatiek).
Tenslotte volgen op zondag 11 juli shows van Tjitske Jansen (performer/dichter); de Groningse troubadour Jan Henk de Groot; Niek & Guy (dans- en circustheater); Mima’s Chio Manush Orkestra (roma-, balkan- en sevdahliederen) en Roel Post (dans- en circustheater).
Voor meer informatie over tickets en programma zie staging2.festivaltussenland.nl.

Duo Charisma. Foto: Melanie Schmidt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.