Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier de Vecht de sfeervolle setting voor de eerste uitgebreide editie van Festival De Vecht. Met het vertrouwde festival op de Vecht in Ommen op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus en in de week daarna op vijf verschillende locaties in het Vechtdal verschillende activiteiten, biedt het festival een divers programma. Alles vindt plaats in de openlucht en daarmee wordt aan de coronamaatregelen voldaan.

Met vijf geslaagde edities van het meerdaagse Festival op de Vecht achter de rug heeft het bestuur het plan opgevat het festival uit te breiden: van Zwolle tot en met Hardenberg. Het uitgebreide festival is samengebracht onder één naam Festival De Vecht.
Festival De Vecht trapt af in Ommen. Vrijdag 20 augustus is de Kinderdag. Met overdag workshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar en ’s avonds op het drijvende podium op de Vecht een musical door de cast van de Beerze Bulten, waarin ook alle kinderen als echte musicalsterren meespelen. Vrijdagmiddag wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers in het Vechtdal. Zaterdag 21 augustus overdag varen zompen en andere historische boten over de Vecht met gidsen die het verhaal van de Vecht vertellen. Zaterdagavond vindt het Vecht Concert plaats vanaf het drijvende podium op de Vecht. De organisatie verklapt alvast dat er drie muzikale acts zijn, waaronder Charly Luske & Band, die odes brengen aan drie grote nationale en internationale sterren: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Met een swingende afterparty tot in de kleine uurtjes wordt het festival in Ommen afgesloten.
De andere vijf locaties waar tal van activiteiten plaatsvinden, die allemaal onder de paraplu van het Festival vallen, zijn De Koppel in Hardenberg, De Luwte in Zwolle, Erve Vechtdal in Ommen, Landgoed Vilsteren en Stuw Vechterweerd bij Dalfsen. Van ‘Kom op verhaal’ bij De Koppel tot ‘Koelinair concert’ bij Erve Vechtdal en van een Boerenmarkt in Vilsteren tot een leuke muzikale act bij De Luwte.

“Binnenkort komt alle informatie op de nieuwe website van Festival De Vecht te staan. Houd dat dus in de gaten! Want wat zou het mooi zijn als het publiek massaal komt genieten van de diverse onderdelen van het festival”, aldus het bestuur.
Zie verder: staging2.festivaldevecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.