GGD IJsselland verlengt registratiemogelijkheden voor gele boekje

ZWOLLE – GGD IJsselland ontving afgelopen week weer honderden mensen die nog graag een registratie van hun vaccinatie in het gele boekje willen. “Daarom verlengen we deze mogelijkheid met twee weken. Tot en met donderdag 8 juli kunnen mensen die dat willen nog hun vaccinatie komen laten registreren”, zegt Sebastiaan van Buuren, projectleider Covid19 Vaccinatie.

Dit kan bij alle vijf vaccinatielocaties op de woensdag en donderdag. Zonder afspraak en tijdens openingstijden. “En in Zwolle, in de IJsselhallen, kun je elke dag terecht. We merken dat daar de vraag heel groot is. Daarom breiden we hier uit van twee dagen naar alle dagen”, voegt Van Buuren toe.
Voor het alsnog laten registreren van de vaccinatie(s) is het nodig dat je je registratiekaart, identificatiebewijs en gele boekje meeneemt. “Je moet persoonlijk komen, want de coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD”, zegt Van Buuren. In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer, en stempel van de GGD. Voor coronavaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.
Tot en met 8 juli kun je op woensdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur terecht bij Vaccinatielocatie Deventer aan de Essenstraat 35 en de Vaccinatielocatie Hardenberg aan de Energieweg 2. De Vaccinatielocatie Kampen aan het Burgemeester Berghuisplein en de Vaccinatielocatie Dalfsen aan de Ruigedoornstraat 108 zijn die dagen geopend van 9.00 tot 16.30 uur. De Vaccinatielocatie aan de Rieteweg 4 in Zwolle (IJsselhallen) is hiertoe tot en met 8 juli alle dagen geopend van 8.00 tot 20.00 uur.
Mensen die voor hun eerste prik of al voor de tweede naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen meteen de registratie krijgen. Bij een tweede prik kun je ook de registratie van de eerste vaccinatie krijgen. Deze moet wel door een GGD zijn gegeven. Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van die vaccinatie mee te nemen.
De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt en het gele boekje hebben overigens geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.