Geen zonnepark in groenzone Zegge VII

RAALTE – Er komt geen zonnepark in de groenzone onder het hoogspanningstracé op bedrijventerrein de Zegge VII in Raalte. De gemeente hoopte daar een zonnepark aan te kunnen leggen aangezien de betrokken gronden toch niet kunnen worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. Een eerdere verkenning door bureau Escozon was aanleiding voor nader onderzoek. Daaruit is echter gebleken dat de haken en ogen toch wat groter zijn dan aanvankelijk gedacht. Dat heeft veel te maken met de kosten. Het plaatsen van zonnepanelen onder hoogspanningskosten zorgt voor hogere verzekeringslasten. Verder bleek dat het om de plannen financieel haalbaar te maken nodig was om de taluds deels te gebruiken. En dat is weer in strijd met de gewenste beeldkwaliteit. Maar ook waren er zorgen over het gebruik van de wadi in de groenzone en tenslotte waren er ook bezwaren vanuit de omgeving. “Het is jammer, het leek een mooie kans”, zegt wethouder Frank Niens. “Het kan niet uit, er zijn te veel risico’s en ook het inpassen was ingewikkeld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.