Film, muziek en cabaret in Lommerrijk en Hoftheater

LUTTENBERG – Er is het komende weekend weer van alles te beleven in amfitheater het Lommerrijk in Luttenberg en het Hoftheater in Raalte. Die twee cultuurpodia werken sinds kort nauw samen. Het amfitheater presenteert op vrijdag 25 juni een filmavond en op zaterdag 26 juni twee muzikale voorstellingen van Erik Neimeijer en Diana Bentoh. Cabaretier Roué Verveer is op vrijdag 25 juni te gast in het Hoftheater. Daar brengt hij twee keer zijn voorstelling ‘Omdat het niet anders kan’ op de planken.

Het weekendprogramma in Luttenberg begint vrijdagavond om 22.00 uur met de film ‘The Angel’s Share’. Het gaat om een Schotse filmkomedie van regisseur Ken Loach. Het verhaal draait om enkele vrienden van twijfelachtig allooi, die elkaar vinden in hun liefde voor whiskey. Dat leidt tot een plannetje om snel geld te verdienen. Tickets kosten 5 euro. Er is plek voor maximaal vijftig bezoekers. Neem zelf een kussentje, dekentje en/of drankjes mee.
Diezelfde avond staat de bekende cabaretier Roué Verveer op de planken in het Hoftheater. In zijn show ‘Omdat het niet anders kan’ geeft Roué op originele wijze een eigen kijk op de wereld. Een wereld die er in de afgelopen maanden er heel anders uit is komen te zien. Roué behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld en wordt geprezen om zijn zelfspot, improvisaties en energieke spel. De eerste voorstelling begint om 19.00 uur; de tweede om 21.30 uur. Kaarten kosten 24 euro.
Op zaterdag volgt het concertprogramma ‘Just the two of us’ van Erik Neimeijer en Diana Bentoh in Het Lommerrijk. Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaatsvinden op zondag 27 december in het Hoftheater, maar is verplaatst naar het amfitheater. Zanger/kunstenaar Erik Neimeijer (ex-Bökkers) en zangeres Diana Bentoh kennen elkaar uit Raalte en hebben vele jaren samen gezongen, Verwacht de mooiste nummers en duetten uit de soul, blues en country. Aretha Franklin, Alicia Keys, George Micheal, Bill Withers en Ray Charles komen allemaal voorbij. Het decor bestaat uit de kleurrijke kunst van Erik.
De eerste voorstelling begint om 19.00 uur; de tweede om 21.30 uur. De entree bedraagt 19,50 euro. Tickets (ook voor de filmavond) via staging2.amfitheaterhetlommerrijk.nl en/of staging2.hoftheater.nl.

Roué Verveer. Foto: Bert Buiring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.