Expositie Ben Middelkamp bij Historische Vereniging Wijhe

WIJHE – De Historische Vereniging opent op vrijdag 18 juni in het kader van de IJsselbiënnale de expositie: ‘Herinneringen aan het IJssellandschap’ van de schilder Ben Middelkamp.

Ben Middelkamp is geboren in Wijhe en schildert expressieve impressies van het landschap uit zijn jeugd. Bij de schilderijen maakte hij in samenwerking met Wijhenaar Frank Korsmit teksten waaruit blijkt dat de banden met zijn geboortedorp nooit werkelijk zijn doorgesneden. Als kunstenaar is hij autodidact en werkt hij intuïtief. Hij zet indrukken, beelden, geluiden en gedachten om in krachtige maar gevoelige beelden.
In de expositie ‘Herinneringen aan het IJssellandschap’ worden de schilderijen gecombineerd met archeologische vondsten uit het IJssellandschap. Resten van de mammoet, werktuigen en speelgoed, gevonden in het stroomgebied van de IJssel zijn naast de schilderijen te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.